Як український графіт завоював світовий ринок

Що б там хто не казав про стан промисловості в Україні, у нашої країни є безліч об'єктивних приводів для справжньої гордості. Один з них - український графіт, який видобувається в Завалівському родовищі, на лівому березі мальовничої річки Південний Буг, на кордоні Одеської та Кіровоградської області. А основна частина родовища знаходиться в Гайворонському районі Кіровоградської області.

На сьогоднішній день графіти різних марок Завалівського родовища експортуються в Росію, Білорусію, Казахстан. Туркменістан, Азербайджан, Японію, Америку і в країни Західної і Східної Європи. Родовище є найбільшим в Європі, а графіт з ідеально кристалічною структурою цінується у всьому світі.

Завалівське родовище було відкрито дуже давно, ще в 20-х роках. В наш час графіт видобувається з Південно-Східного кар'єра. Він має глибину понад 175 метрів. Видобуток руди проходить відкритим способом. Технологічна лінія з виробництва графіту представляє собою безперервний ланцюг послідовно пов'язаного технологічного обладнання, апаратів і механізмів.

Головні марки Завалівського графіту:

ГЛ - графіт ливарний, для буріння та нафтогазовидобувної промисловості, металообробної, чугуноливарної і сталеливарної промисловості;
ГТ - графіт тигельний, для виготовлення вогнетривких виробів, плавильних тиглів;
ГЕ - графіт елементний, для виробництва високоякісних гальванічних елементів;
ГАК - графіт акумуляторний, для виготовлення активних мас акумуляторів;
ГСМ - графіт спеціальний низькопопільний, для виробництва штучних алмазів;
ЕВЗ-Е - графіт електровугільний, для виробництва вугільних електродів;
ЕВЗ-М - графіт для виробництва електровугільних виробів, електродних виробів і щіток;
ЦО - графіт олівцевий;
С - сухі колоїдно-графітові препарати, що застосовуються для приготування графітових сумішей і мастил.

Український графіт: ідеальна структура

Завалівський графіт має ідеальну кристалічну структуру. Він містить мінімальну кількість домішок, склад яких дозволяє з легкістю видалити їх з руди. Величезною перевагою є те, що в корі вивітрювання лусочки графіту звільнені від зрощення з іншими мінералами, тому ці руди є легко збагаченими.

Якщо ви бажаєте співпрацювати з компанією "Завалівський графіт", звертайтеся до її представників за контактними телефонами. Компанію відрізняє гнучка система ціноутворення, оперативність поставко* і репутація надійного партнера!