Області застосування графітового мастила

Графітове мастило - неорганічне мастильна речовина, чорного або темно-коричневого кольору, що володіє щільною і високов’язкої консистенцією. Зовні нагадує всім відомий солідол. Мастило графітове виготовляється на основі жирів рослинного походження з використанням нафтових циліндрових масляних рідин і літієвих або кальцієвих мил, а також графіту. Мастило використовують в механізмах, що працюють з великими навантаженнями - в сільськогосподарській, будівельній, автомобільній, нафтовидобувної техніці. На нашому сайті Ви маєте можливість придбати графіт для виготовлення мастила.

Область застосування графітової мастила дуже широка. На виробництві ним змащують ресори спецтехніки, тихохідні підшипники, відкриті і закриті вали, різні зубчасті передачі, запірні арматури, підвіски у великогабаритних механізми, спецтехніці, опори бурових установок.

Також графітове мастило можна використовувати в якості профілактичного засобу. Зокрема, ним можна змащувати різьбові з’єднання, звичайні і автомобільні замки влітку і особливо взимку.

У побуті мастило застосовується для захисту замків, дверних і гаражних петель - воно володіє хорошою водостійкістю і не вимагає частого поповнення його необхідної кількості.
Застосування графітного мастила замість термопасти поки носить експериментальний характер - теплопровідність графіту неоднакова в різних напрямках і для максимальної тепловіддачі потрібно якимось чином зорієнтувати зерна графіту певним чином. Та й склад графіту теж впливає на його характеристики.

При захисті електричних з’єднань графітне мастило не створює додаткового опору, на відміну від інших мастил, тому ним можна захищати навіть силові контакти - наприклад, при приєднанні "плюсового" дроти до стартера. Це дуже важливий момент - захист контакту погано проводять струм покриттям може привести до його нагрівання і займання проводки.

Завдяки таким особливостям графіту як низьку твердість, низький коефіцієнт тертя, високу електропровідність, близьку до металів, металевий блиск, непрозорість тощо, графітове мастило - дешевий і ефективний засіб для захисту робочих поверхонь від корозії, збільшення експлуатаційних характеристик робочих пар, а також збільшення робочого ресурсу. Однак при його використанні пам’ятайте, що мастило не можна використовувати в високошвидкісних механізмах і там, де від робочих поверхонь потрібна висока точність.

Придбайте графітний порошок для створення графітного мастила у TОВ «ЗАВАЛЛІВСЬКИЙ ГРАФІТ». Наш завод входить в ТОП-10 в світі серед виробників природного графіту. Кожна наша пропозиція - унікальна, з ідеальним балансом якості і ціни.