Запитання : Де застосовується заваллівський графіт?

Заваллівський графіт, завдяки практично ідеальній кристалічній структурі, за складом домішок і легкості їх видалення, є одним з найбільш досконалих матеріалів даної групи. Властива графіту жирність дозволяє використовувати його в якості мастильного матеріалу в промисловості. Графіт утворює тонку плівку на поверхні тертьових предметів, істотно знижуючи коефіцієнт їх тертя.

Низький коефіцієнт теплового розширення і висока стійкість до тривалого впливу високих температур дозволяють застосовувати компоненти, зроблені з графіту, в металообробній, чавуноливарній та сталеливарній промисловості - усюди, де потрібний захист робочих поверхонь від зіткнення з розплавленим металом. Графіт характеризується незмочуваністю повністю відновленими металами і нейтральними шлаками, зберігає міцність при високих температурах. Використання графіту при виливанні деталей істотно знижує відсоток браку та запобігає утворенню пригару.

Завдяки низькому коефіцієнту поглинання нейтронів і високому коефіцієнту уповільнення, чистий графіт знайшов широке застосування в атомних реакторах. У чорній і кольоровій металургії, а також у хімічній промисловості є просто незамінними графітові електроди.

В якості футерувального матеріалу електролізерів графіт використовується у виробництві алюмінію, а вуглецевмісні матеріали широко використовуються при будівництві електропечей та інших теплових агрегатів. З графіту виготовляють тиглі і човники для виробництва надтвердих сплавів.

У хімічній промисловості графіт застосовується для виготовлення теплообмінників, які працюють в агресивних середовищах, а також в нагрівачах, конденсаторах, випаровниках, холодильниках та інших пристроях. Заваллівський графіт і графітовмісні препарати використовуються для виготовлення великого асортименту компонентів різного електрообладнання, такого як: графітові електрощітки, електричне освітлювальне вугілля, елементи гальванічних батарей, зварювальні електроди, елементи електровакуумної техніки і техніки зв'язку.

У машинобудуванні заваллівський графіт використовується в якості антифрикційного матеріалу для підшипників, кілець тертя, торцевих і поршневих ущільнень, підп'ятників.

 
 

Коментарі (Коментарі можуть вносити тільки зареєстровані користувачі. )

 
 
Скарга на коментар Закрити вікно

Ви впевнені, що хочете повідомити адміністрацію порталу про те, що користувач порушує правила коментування та розміщення контенту?


Повідомити

Відмінити
 
 
 
Скарга на коментар Закрити вікно

 
 

Пошук по сайту

Шукати

Контакти

ЗАВАЛЛІВСЬКИЙ ГРАФІТ. Виробництво природного графіту в Україні з 1934 року
(основний офіс)

Україна, Київська, Київ, вул. Юрія Шумського, будинок 1a

Соцмережі

 
 
Ідентифікатор сторінки
Ідентифікатор сторінки:
1234

Пошук
 
 

Закрити
 
 
Написати повідомлення
Оберіть форму звернення:
 
 
 
Замовити дзвінок
person
phone
email
record_voice_over
create