Чому графіт є високотехнологічним продуктом майбутнього?

Графіт, як і його родич алмаз, є одним з найсильніших і найбільш твердих матеріалів в світі природи і використовується в широкому спектрі продуктів. Світовий попит на графіт стабільно зростає з 2012 року і до 2016 року. Результатом цього є поліпшення глобальних економічних умов і їх вплив на галузі, які використовують графіт.

Графіт втрачає свій попит у звичних галузях через спад у чорній металургії. Проте, знайшлося нове застосування графіту в таких продуктах, як: теплообмінники, акумулятори, аерокосмічні та ядерні реактори і багато інших. Світові продажі графіту, за розрахунками експертів, оцінюються в 14,690 млрд $ США до кінця 2016 року, що засвідчує зростання 9,0% порівняно з 2015 р. і, як очікується, досягне 17,56 млрд $ США в 2020 році.

Основні чинники зростання ринку графіту включають в себе: збільшення використання графіту в акумуляторах і все більш широке використання графіту в автомобільній промисловості. Передбачається, що комерційне визнання графену на ринку зможе надати додаткові можливості для графіту в найближчому майбутньому. Графен, в основному, являє собою одноатомний шар графіту. Він буде відігравати важливу роль в найближчому майбутньому, створюючи позитивний вплив на різні галузі промисловості, такі як виробництво електроенергії і батарей, а також електронної промисловості. Натуральний лускатий графіт має велике майбутнє, тому що зі створенням нових технологій з'являються і додаткові потреби в графіті. Виробництво лускатого графіту становить 400 тисяч тонн в рік. Аналітики повідомляють, що попит з боку виробників літій-іонних батарей збільшиться на 20% в рік.

Але не тільки електричні автомобілі мають батареї. Акумулятори в наших мобільних телефонах також містять графіт. Вони можуть бути набагато меншими, ніж автомобільні - але серед 7 мільярдів населення людей, що живуть сьогодні є 5,9 мільярда мобільних телефонів, які використовуються у всьому світі. Це неймовірна статистика. А до кінця 2016 року в використанні буде більше мобільних телефонів, ніж людей на планеті.

Фактично, будь-який електричний гаджет буде мати акумулятор, заповнений графітом. Електричні автомобілі, мобільні телефони, портативні комп'ютери, бездротові дрилі, і електричні зубні щітки: всі ці пристрої значно збільшать попит на лускатий графіт

Нове покоління ядерних реакторів, так званих "реакторів з кульовими твелами", також використовує велику кількість лускатого графіту. Така структура дозволяє реакторам з кульовими твелами виробляти енергію більш ефективно і безпечно, порівняно зі звичайними аналогами. Завдяки цій технології реактори можуть стати меншими і простішими в експлуатації.

Електричні батареї і ядерні реактори з кульовими твелами - дві сучасні технології, які стимулюють попит. Але реальне майбутнє графіту може заключатись в паливних елементах. Вони можуть створити більше попиту на лускатий графіт, ніж всі інші галузі разом узяті. Паливний елемент - це наче велика батарея, яка виробляє енергію за допомогою хімічних процесів. Вам потрібно "заправляти" його час від часу паливом, яке містить графіт.
Це не наукова фантастика. Паливні елементи вже використовуються для живлення телефонів, транспортних засобів, а також забезпечують резервне живлення для будівель, таких як лікарні. Toyota вже приступила до повномасштабного комерційного виробництва паливних елементів.

Використання графіту в стількох напрямках, говорить нам про його позитивну довгострокову перспективу. Але "високотехнологічні" товари швидко розвиваються і з'являється ще більше ринків збуту з великим попитом на лускатий графіт. Будь-то використання графіту для акумуляторів, ядерних реакторів, паливних елементів, або навіть графен - справа в тому, що графіт має дуже важливе значення для хай-тек технологій. Це робить його пріоритетним товаром, який відкриває величезні інвестиційні можливості.

ТОВ "Заваллівський Графіт" пропонує купити графіт високої якості. Якщо ви не хочете даремно витрачати свій час і гроші, зв'яжіться з нами зараз!