Підвищення попиту на літій-іонні батареї має безпосередній вплив на зростання ринку графіту

Екологічні вимоги до зниження викидів вуглекислого газу стимулюють попит на електричні транспортні засоби по всій земній кулі. Таким чином, сегмент виробництва батарей, як очікується, буде мати стабільне зростання. Висока механічна міцність, легка вага і змащувальні властивості графіту приводять до швидкої заміни азбесту в сфері автомобілебудування. Тому попит на графіт буде тільки збільшуватися.

Такі компанії, як Тесла, Епл, Гугл і Фарадей Фьючер планують будувати заводи для батарей, які можуть потребувати цілих 100 000 тонн нового карбонату літію до 2021 року.

Очевидно, що літій-іонні акумулятори асоціюються з літієм, але одним з класичних анодних матеріалів для літій-іонних батарей є графіт. Насправді вміст графіту в літій-іонних акумуляторах є від 10 до 30 разів більше, ніж літію. Навіть генеральний директор Тесли Елон Маск каже, що їхні батареї слід назвати нікель-графітними, тому що в першу чергу нікель є катодом, а графіт виступає анодом. Аналітики припускають, що "гігафабрика" Тесли не тільки сприяє збільшенню попиту на літій, але також потенційно може збільшити природний попит графіту до 37% до 2020 року.

Глобальний сплеск виробництва акумуляторів на тлі дозрівання чистого попиту на електричні транспортні засоби породжує велику потребу в графіті (вуглеці), що використовується як анодний матеріал в літій-іонних батареях, який повинен збільшитися більш ніж на 200% протягом наступних чотирьох років.

Експерти прогнозують, що анодний ринок - який майже виключно використовує лускатий графіт природного походження і синтетичний графіт - збільшиться з 80000 тонн в рік в 2015 році, принаймні, до 250000 тонн на рік до кінця 2020 року, в кращому випадку ринок може збільшитися до 400000 тонн на рік без будь-яких обмежень поставок. При найбільш консервативних підрахунках, експерти припускають, що понад 360 тисяч тонн лускатого графіту в середньому будуть необхідні в якості джерела сировини для сферичного матеріалу до 2020 року. Це майже подвоєння ринку лускатого концентрату 2015 року.

За даними експертів, інвестиції в нові потужності літій-іонних акумуляторів продовжують зростати і до 2020 року можуть перевищити $ 12 млрд. Це матиме значний вплив на попит анодного матеріалу графіту, так як виробники акумуляторів шукають довгострокові поставки сировини.

Раніше виробники надавали перевагу синтетичному графіту завдяки його чудовій консистенції і високому ступеню чистоти. Але зараз все змінюється, і з сучасними процесами хімічної очистки та термічної обробки природний графіт досягає 99,9% чистоти порівняно з 99,0% для синтетичного еквівалента.

Очищений, природний лускатий графіт має більш високу кристалічну структуру і надає кращу тепло- і електропровідність, ніж синтетичний матеріал. Використання природного графіту дозволить знизити собівартість продукції і забезпечить таку ж або навіть вищу продуктивність літій-іоннов.

Якщо ви хочете купити вихідну сировину для виробництва кулястого графіту, який найкраще підходить для використання в LiO акумуляторах і батареях, тоді не втрачайте часу і купуйте натуральний лускатий графіт в нашому інтернет-магазині "Заваллівський графіт".